OlivoljaPersiljaHavssaltEn klyfta VitlökFärskmalen svartpepparPinjenötterNågon typ av vinägerStora svarta oliver med kärnor, tex kalamataStora gröna oliver med kärnor
Marulk tycker jag kan beskrivas som motsvarigheten till köttets oxfilé. Marulk. På varma tallrikar lägger du upp lite risotto, lägger på en marulksskiva, toppar med hummerkött och napperar lite hummersås runt om, servera med en citronklyfta
Jag hade lax och marulk som är en lite mer "köttigare" fisk. Bryn lök och vitlök i lite smör. marulk,. 1 finhackad gullök2 st finhackade vitlöksklyftor 2 tsk curry1 pkt/brk krossade tomater 1 fiskbuljongtärning 1 grönsaksbuljongtärning2 dl grädde5 dl vatten 500 gr fisk skurna i fyrkanter
Fastare fisk som marulk och hälleflundra tar längst tid så lägg ner den först. 750 - 1000 g fisk, exempelvis torsk (kolja, sej, etc), hälleflundra, lax, marulk. 2 vitlökar, hackade