Gör ett gott potatismos och spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Torka av laxbitarna, krydda med salt och peppar. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Den första rätten jag provade var tonfisk med grillad paprika och vinägrettsås. Tjocka bitar av en bra grillfisk, till exempel marulk, havskatt, torsk eller lax
ex torsk, lax, marulk. Häll på rejät med vatten och låt koka upp. ex torsk, lax, marulk. Lägg i fiskskrovet tillsammans med räkskal, vitpepparkorn och något lagerbald
Det här måste vara en av de absolut godaste och enklaste fisksopporna någonsin. Receptet är från Kafé Tinell’s kokbok och är ett av de som vi gjorde den där dagen då vi hade besök