Man kan byta färg på olivern. Där har ni fredagsdrinken – en Dry Martini. Glöm inte olivern. Man kan blanda en dry martini på lika delar, färre eller fler
För Guds skull, tänk på att ALDRIG ha ett jämnt antal oliver. Vodka Martini shaken, not stirred. Att ha oliv i kommer från Italien därav vidskepelsen att man aldrig får ha ett jämnt antal oliver i då det betyder otur
Rör gin och vermouth tillsammans med is i ett glas eller en shaker. Sila över i ett cocktailglas. Dekorera med en oliv (ta gärna bort eventuell fyllning) och pressa citronskalet över drinken
Blanda 2 dl strösocker, 1 dl havssalt, 1/2 dl torr vit Martini, rivet skal från 1 citron, 1 tsk krossade fänkålsfrön och 1 msk krossad svartpeppar. Tillsätt 1 äggula, 1 msk citronsaft, 1 msk vanlig rödvinsvinäger, 1 msk torr Martini och vispa sedan i en olja med neutral smak (majs eller raps) lite i taget tills såsen tjocknat. Lägg i ca 30 svarta, stora, utkärnade oliver och rivet skal av 1/2 citron. Blanda 2 dl strösocker, 1 dl havssalt, 1/2 dl torr vit Martini, rivet skal från 1 citron, 1 tsk krossade fänkålsfrön och 1 msk krossad svartpeppar. Tillsätt 1 äggula, 1 msk citronsaft, 1 msk vanlig rödvinsvinäger, 1 msk torr Martini och vispa sedan i en olja med neutral smak (majs eller raps) lite i taget tills såsen tjocknat. Lägg i ca 30 svarta, stora, utkärnade oliver och rivet skal av 1/2 citron Låt grytan småkoka under lock i en timme
Alfons var självklart med en stund innan han gick & la sig, sedan lagade Daniel & jag mat samtidigt som vi mumsade på lite plockmat & sippade på Dry Martini´s
- Öl, ofta hantverksmässig öl men även Dry Martini. DOSAS DRY MARTINI. e plats i Årets Bartender 2013 och två guldmedaljer SM I Dry Martini (2004 och 2006)
Skaka samman gin, dry martini och några isbitar i en shaker. Inbakade oliver. Fördela i 4 martiniglas. 16 cl dry martini. 1 st påse Snack gröna oliver med chili
Pia dricker någon kall kaffedrink med martini. Blev hämtade av Oliver 24. Nu är livet enkelt. Dagarna med sol avlöser varandra, värmen håller i sig och jag njuter av att allt är så enkelt
Häll upp i martiniglas och garnera med en oliv på pinne. Fyll i en blandare med iskuber, gin och vermouth och rör om försiktigt så att allt blir blandat men inte mer
Sila ner ginet och servera med stora oliver. Katja Kristoferson 1 torr vermouth , ex Noilly Prat eller Martini Dry. 1 gröna oliver , större, till servering