Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. 1150 g ODENSE Mörk Choklad 70% eller ODENSE Chokladknappar Mörka. 14 cl konjakKavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac
Lägg, en ruta nederst utan äpplen , stoppa i en rejäl klick rörd mascarpone eller vispad creme fraiche (tillsatt lite vaniljsocker) och slutligen lägger du på en av äpple-marsipanrutorna som lock
pumpakärnor eller annat att dekorera med. Chokladdoppad mandelmassa fylld med madeiraplommon. Dela varje plommon i två eller fyra delar, smaksak hur stora de skall vara
Grilla marsipanskivorna på båda sidor tills de är spröda men mjuka inuti. Servera marsipanen med jordgubbar och glass 500 g jordgubbar. 4 tjocka skivor marsipanellermandelmassa (ca 200 g)
Kiron har varken sagt bu eller bä om nån ridskola, men nog vågar han rida alltid. och bakade sen Äppelkaka med mandelmassa i långpanna, så det blev en del tid i köket ikväll
Hur som haver idag är det marsipanens dag. Mandelmassa. eller hur. Och den är inte svår alls att baka, det svåra är att inte käka upp både smet och marsipan innan kakan är helt klar
Eller varför inte ge bort som gåva. Jag har tidigare gjort hälsosam mandelmassa/marsipan, men de var så pass länge sedan att det var hög tid att göra det igen
Lägg på översta lagret kaka och bred på grädd/marzankrämen så den blir lite bullig på toppen, bred på lite av krämen eller med vispad grädde på kanterna så marsipanen fastnar
Kavla ut ett långt band av den rosa marsipanen som täcker tårtan runt om, (tips. ) Dekorera med hallon och rosenblad efter fantasi eller som bilden visar