Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Färga marsipanen gul. Mixa dem mycket finti matberedare eller mal i en mandelkvarn
För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Marsipan. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock. 12 bittermandel. 12,5 dl sötmandel 2,33-3 dl florsocker 0,5 äggvita 2 bittermandel 2 tsk vatten. 1Marsipan
Först ut är Kharisma, ett kaffe med klara toner av marsipan, cederträ och aningen citrus. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft) eller 225 grader (ordinär ugn)Ta ut smöret ur kylen ½ timme före bakningRiv bittermandelRör smör och socker poröst (gärna i bakmaskin)Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornsalt, riven bittermandel och mandelmjöl
Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Färga marsipanen med några droppar hushållsfärg, använd olika strössel och smält choklad som dekor
Färga marsipanen gul. Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare eller mal dem i en mandelkvarn
Som dessa marsipanägg som mitt i allt blev nutellafyllda. Sockerfri marsipan. Börja med att blanda samtliga ingredienser för marsipanen i en matberedare eller för hand, knåda sedan ihop med händerna och ställ in marsipanen i kylen
Hyvla över nougaten över marsipanplattan och bred ut jämt. mandelessens (helst ej bittermandel). Hyvla över nougaten över marsipanplattan och bred ut jämt