Kyckling marinerad och täckt av chermoula som är en kryddblandning från Nordafrika som främst används till att marinera fisk och skaldjur egentligen, men som passar lika bra till kyckling, lamm och grillat
Beroende på vilket kött du använder så tar det ca 2 timmar i ugn för nötkött, 1 timme för kyckling och lammkött. lamm eller kyckling) i 5 cm tjocka grytbitar
Marockansklammgryta med aprikoser Skriv utFörfattare. Vi som är vana med mat lagad i Sverige tycker kanske att det saknas lite salt i Marockansk mat, men då ska man komma ihåg att vi är bland de som saltar vår mat mest i världen
Just nu lagar jag väldigt olika mat, svensk husmanskost ena dagen, japanskt nästa, mellanösternmat den tredje dagen, marockanskt den fjärde dagen, polskt den femte dagen, och sedan svenskt igen och sedan något annat
En marockansk fest. I den lagas möra grytor, där kryddor, oliver, frukt, nötter och citrusfrukter får ta plats, ofta tillsammans med lamm eller kyckling
Söndag - Marockansk kyckling med chermoula. Kyckling marinerad och täckt av chermoula som är en kryddblandning från Nordafrika som främst används till att marinera fisk och skaldjur egentligen, men som passar lika bra till kyckling, lamm och grillat
I dag ska vi äta kokt lamm (mycket kokt nu, ja) i vår Crock Pot. Marockansklammgryta ur Buffé nr 10 2013. 600 g grytbitar av lamm (t. 3 morötter 6 katrinplommon 600 g grytbitar av lamm (t