Lägg i lammsteken och peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. Långlagatlamm med kapris och fänkålca 900 g lammstekolivolja2 schalottenlökar, skalade och skurna i klyftor4 vitlöksklyftor, hela men skalade1 liten fänkål i klyftor2 tsk kapris2 dl vitt vin0,5 dl krossade tomater eller dylikt (jag tog Mutti pizzasås) 2 tsk torkad rosmarinnymalen svartpepparsalt(maizena)Häll en bottenskyla olivolja i en gjutjärnsgryta eller annan gryta som tål att stå i ugnen. ca 900 g lammstek
Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag fick gårdens första lamm, slaktat enbart för mig och man kan bli ödmjuk för mindre
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Tillbaka från skåneland efter några sköna dagar. Johan åkte på fiskehelg med grabbarna så jag och Oliver passade på att umgås bort mormor och morfar lite
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. Till lammsteken serverade jag en bönsalsa på de svarta bönor som jag glömde förbereda i tid för att kunna lägga i min gryta Smokey Chicken Gumbo
Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin ätit. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.