Apelsinchoklad som finns att köpa på stormarknader, exempelvis Lindt, Marabou, Fazer, Anton Berg m. Den blev precis så god som jag trodde, min nya chokladtryffel med smak av apelsin, perfekt till kaffet, en mörk rom, en fruktig cognac eller en inte allt för rökig maltwhisky
Smälte vanlig Marabou Mjölkchoklad till barnen, men man kan ju ta vilken choklad man vill. Svärmor har alltid crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök på julbordet och jag tycker det är så gott ihop
Vill man piffa upp kakan ytterligare smaksätter man den med konjak eller rom. Smaksätt eventuellt med konjak eller rom och rör försiktigt tills det blir ordentligt blandat
marabou). Lägg dom ljusa bitarna med indränkt rom i bottnen, på med dom chokladiga puddingbitarna, häll över resten av smeten och bryt sönder chokladkakan och stoppa ner bitarna lite här å där i puddingen
Jag fullkomligen älskade MarabousRom-Russin chokladkaka som fanns på 80- och början av 90-talet. För ett tag sedan bakade jag en vit Rom-Russinkladdkaka, men här provade jag att baka en med Marabous mjölkchoklad för att hedra minnet av deras 100-grammare med Rom-Russin. 100 g Marabou mjölkchoklad. 1,25 dl mjöl1 dl russin i Rom (gärna StrohRom som har en bra arom, med lite socker och vaniljsocker)Lägg in russinen i Rom, socker och vanilj 2-5 dagar i förväg, ju längre tid desto bättre, d blir russinen riktigt romstinna och goda. Till min kaka hade jag bara haft russinen i rom i knappt 24 timmar och det var inte tillräckligt. Jag fullkomligen älskade MarabousRom-Russin chokladkaka som fanns på 80- och början av 90-talet. För ett tag sedan bakade jag en vit Rom-Russinkladdkaka, men här provade jag att baka en med Marabous mjölkchoklad för att hedra minnet av deras 100-grammare med Rom-Russin. 100 g Marabou mjölkchoklad. 1,25 dl mjöl1 dl russin i Rom (gärna StrohRom som har en bra arom, med lite socker och vaniljsocker)Lägg in russinen i Rom, socker och vanilj 2-5 dagar i förväg, ju längre tid desto bättre, d blir russinen riktigt romstinna och goda. Till min kaka hade jag bara haft russinen i rom i knappt 24 timmar och det var inte tillräckligt. 100 g Marabou mjölkchoklad
Mixa samman mandelmassa, fikon, mörk rom och sirap i matberedaren med kniven monterad. 2 msk mörk rom eller konjak. 200 g mörk choklad med apelsinsmak, Marabou