Marabou rom recept

Double chocolate dream

Double chocolate dream

Smaksätt med rom. 6 ägg / 1 dl kokossocker / 225 g smör / 200 g Marabou dajmchoklad / 250 g Marabou mörk choklad / 2 msk mörk rom. 200 g Marabou dajmchoklad. 250 g Marabou mörk choklad. 2 msk mörk rom
Rosendoftande tryfflar av mjölkchoklad

Rosendoftande tryfflar av mjölkchoklad

Om man vill kan man tillsätta en matsked rom, konjak eller whiskey, själv blandade jag alltså ner en halv tesked rosenvatten i hälften av smeten
Chocolate Spoons (Chokladskedar)

Chocolate Spoons (Chokladskedar)

Underbart vårväder med strålande sol och som gjort för att ta härliga promenader med en picknickkorg och bara mysa med barnen
Chokladtryffel med smak av apelsin

Chokladtryffel med smak av apelsin

Apelsinchoklad som finns att köpa på stormarknader, exempelvis Lindt, Marabou, Fazer, Anton Berg m. Den blev precis så god som jag trodde, min nya chokladtryffel med smak av apelsin, perfekt till kaffet, en mörk rom, en fruktig cognac eller en inte allt för rökig maltwhisky
Nyårsfirandet

Nyårsfirandet

Smälte vanlig Marabou Mjölkchoklad till barnen, men man kan ju ta vilken choklad man vill. Svärmor har alltid crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök på julbordet och jag tycker det är så gott ihop
Flamberad ananas

Flamberad ananas

Co-co (Marabou choklad). När ananasen är varm och börjar ta färg, häll på ca 1/2 dl Capten Morgan, el annan rom
Kladdigaste kladdkakan

Kladdigaste kladdkakan

Vill man piffa upp kakan ytterligare smaksätter man den med konjak eller rom. Smaksätt eventuellt med konjak eller rom och rör försiktigt tills det blir ordentligt blandat
Bröd pudding???

Bröd pudding???

marabou). Lägg dom ljusa bitarna med indränkt rom i bottnen, på med dom chokladiga puddingbitarna, häll över resten av smeten och bryt sönder chokladkakan och stoppa ner bitarna lite här å där i puddingen
Chokladhuttar!

Chokladhuttar!

Vill du så kan du smakasätta med någon god konjak, whisky eller rom. Låt svalna innan du ev häller ner någon konjak/whisky/rom
Kladdkaka med Rom-Russin

Kladdkaka med Rom-Russin

Jag fullkomligen älskade MarabousRom-Russin chokladkaka som fanns på 80- och början av 90-talet. För ett tag sedan bakade jag en vit Rom-Russinkladdkaka, men här provade jag att baka en med Marabous mjölkchoklad för att hedra minnet av deras 100-grammare med Rom-Russin. 100 g Marabou mjölkchoklad. 1,25 dl mjöl1 dl russin i Rom (gärna StrohRom som har en bra arom, med lite socker och vaniljsocker)Lägg in russinen i Rom, socker och vanilj 2-5 dagar i förväg, ju längre tid desto bättre, d blir russinen riktigt romstinna och goda. Till min kaka hade jag bara haft russinen i rom i knappt 24 timmar och det var inte tillräckligt. Jag fullkomligen älskade MarabousRom-Russin chokladkaka som fanns på 80- och början av 90-talet. För ett tag sedan bakade jag en vit Rom-Russinkladdkaka, men här provade jag att baka en med Marabous mjölkchoklad för att hedra minnet av deras 100-grammare med Rom-Russin. 100 g Marabou mjölkchoklad. 1,25 dl mjöl1 dl russin i Rom (gärna StrohRom som har en bra arom, med lite socker och vaniljsocker)Lägg in russinen i Rom, socker och vanilj 2-5 dagar i förväg, ju längre tid desto bättre, d blir russinen riktigt romstinna och goda. Till min kaka hade jag bara haft russinen i rom i knappt 24 timmar och det var inte tillräckligt. 100 g Marabou mjölkchoklad

21st recept – JULGODIS-SPECIAL!!

Maraboufudge. Knäck, mozartkulor, amerikanskt marshmallows & risgodis, tomteluvor i marsipan, rocky road, mandelmassa och pepparkakskulor samt marsipanlimpor med pistage & romrussin

Tips på påskmat

Blanda ägg, creme fraihce, limeskal, rödlök och rom. Lägg en teskedsstor klick rom överst och dekorera med små limeskivor, salldsblad och dill

Fikonpraliner

 Mixa samman mandelmassa, fikon, mörk rom och sirap i matberedaren med kniven monterad. 2 msk mörk rom eller konjak. 200 g mörk choklad med apelsinsmak, Marabou

Chokladmoussetårta med kokosbottnar

Smält chokladen i vattenbad över svag värme och rör ned äggulor och rom i chokladen. 400 g Marabou mörk choklad. 3 msk rom eller rivet apelsinskal