Bred ut ett tjockt lager av vaniljmoussen över jordgubbarna och lägg sedan på marängbotten. Skär rabarbern i små bitar och koka i saften tills det blir krämigt
Koka upp saften och lägg i rabarberbitarna. Rör ner florsocker, kvarg och rabarber. Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3⁄4 dl konc rabarbersaft. 3 dl rabarber i bitar
Skala rabarbern om den är grov, och skiva den tunt. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Vispa vaniljvispen hårt och rör i hälften av rabarberkrämen
Jag gjorde då en härlig marängbotten, spröd på utsidan & alldeles mjuk inuti. Då jag hade lite rabarbercurd över ville jag hitta på något gott med denna för att slippa slänga den
Överbliven marängbotten på köksbordet och en burk med vaniljkräm i kylen och en laddning nyplockade rabarber på köksbänken föranledde denna lilla rabarberanrättning i glas
Marängbotten. Rabarberkompott. Skär rabarberna i lagom stora bitar. Bred önskad mängd lemoncurd på en maräng, bred på önskad mängd rabarberkompott, på med nästa maräng
en springform), varva marängbotten, gräddblandning, rabarber och jordgubbar i två lager. Inget smakar mer försommar än gräddig glass, jordgubbar och rabarber, eller hur