Häll i creme fraiche och grädde i buljongen och låt värmas upp. Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Häll tillbaka buljongen i en kastrull. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong
Häll tillbaka buljongen i en kastrull. Och Mannerström, han kan verkligen sin sak. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner. 6 dl fiskbuljong (av tärning)
Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning). 600 g färska räkor med skal 1 gul lök, finhackad 2 msk olivolja ca 50 g färsk fänkål, skuren i små tärningar 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar 1 knippe dill, finskuren, till garnering
Krossa skalen, fräs lök och kräftskal i olja, tillsätt tomatpuré, paprikapulver och häll över buljongen låt koka i 20-25 min. 1 l fiskbuljong. Havskräftssoppa5 havskräftor 1 l fiskbuljong 6 cl matolja 4 dl vispgrädde 2 msk smör 4 cl konjak 2 cl Madeira 0,5 msk tomatpuré 2 schalottenlök, hackad 1 tsk paprikapulver 1 tsk maizenaredning, utrört med 2 tsk vatten salt och peppar, efter smak
Tillsätt fiskbuljongen och vinet. Testade Mannerströms räksoppa innan idag och oj, vilken god soppa. Sila och häll tillbaka buljongen i kastrullen igen
Tillsätt grädde och crème fraiche i buljongen och vispa ihop. (receptet är Leif Mannerströms)1 pkt (12 skivor) tunnskivad kycklingbröstfilé1 gul lök, skivad ½ pkt bacon, strimlat2 msk fransk senap1 dl hackad bladpersilja5 dl kycklingbuljong1 dl grädde½ dl crème fraicheSalt och pepparFräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. 5 dl kycklingbuljong
Förut har jag alltid lagat makaronipudding enligt grundreceptet i Vår Kokbok, men sedan Mannerströms kokbok Husmanskonst intog mitt kök så är det hans recept som inspirerar