Mannerström buljong recept

Mannerströms kycklingrullader

Mannerströms kycklingrullader

Häll i creme fraiche och grädde i buljongen och låt värmas upp. Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Leif Mannerströms räksoppa

Leif Mannerströms räksoppa

Häll tillbaka buljongen i en kastrull. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong
Mannerström i Mårtenssons kök.

Mannerström i Mårtenssons kök.

)Smarrig mat blev det även i söndags när vi provade Mannerströms recept på kycklingrullader, ni har kanske sett reklamen han gör på tv för det
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

Häll tillbaka buljongen i en kastrull. Och Mannerström, han kan verkligen sin sak. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner. 6 dl fiskbuljong (av tärning). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner. 6 dl fiskbuljong (av tärning)
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

Vad som skiljer sig från när vi brukar göra räksoppa är att Mannerström även blandar ner färdig fiskbuljong
Leif Mannerströms räksoppa | Recept från Köket.se

Leif Mannerströms räksoppa | Recept från Köket.se

Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning). 600 g färska räkor med skal 1 gul lök, finhackad 2 msk olivolja ca 50 g färsk fänkål, skuren i små tärningar 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar 1 knippe dill, finskuren, till garnering
Mannerströms kräftsoppa

Mannerströms kräftsoppa

Krossa skalen, fräs lök och kräftskal i olja, tillsätt tomatpuré, paprikapulver och häll över buljongen låt koka i 20-25 min. 1 l fiskbuljong. Havskräftssoppa5 havskräftor 1 l fiskbuljong 6 cl matolja 4 dl vispgrädde 2 msk smör 4 cl konjak 2 cl Madeira 0,5 msk tomatpuré 2 schalottenlök, hackad 1 tsk paprikapulver 1 tsk maizenaredning, utrört med 2 tsk vatten salt och peppar, efter smak
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Valet föll på en räksoppa av Leif Mannerström och det visade sig vara ett bra val

Mannerströms räksoppa

Tillsätt fiskbuljongen och vinet. Testade Mannerströms räksoppa innan idag och oj, vilken god soppa. Sila och häll tillbaka buljongen i kastrullen igen
Räksoppa à la Leif Mannerström

Räksoppa à la Leif Mannerström

Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Leif Mannerströms räksoppa. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter
Kycklingrullader

Kycklingrullader

Jag tror att många med mig har blivit frestade att prova när vi sett Leif Mannerström laga rätten i sin reklam på tv
Italiensk kyckling i tomatsås

Italiensk kyckling i tomatsås

Grundreceptet är från den oerhört duktiga kocken Leif Mannerström. Tillsätt buljongen, vinet, citronsaften och de krossade tomaterna
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Koka upp buljongen. Slå i vinet och låt det koka in, späd med en skopa kokande buljong under ständig omrörning
Okej, vad säger ni? Redo för fredagsmys?

Okej, vad säger ni? Redo för fredagsmys?

Tillsätt grädde och crème fraiche i buljongen och vispa ihop. (receptet är Leif Mannerströms)1 pkt (12 skivor) tunnskivad kycklingbröstfilé1 gul lök, skivad ½ pkt bacon, strimlat2 msk fransk senap1 dl hackad bladpersilja5 dl kycklingbuljong1 dl grädde½ dl crème fraicheSalt och pepparFräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. 5 dl kycklingbuljong