Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. russin. Bred på fyllningen, strö över önskad mängd russin och vik ihop
Bre på fyllningen och vik kakan dubbelt på längden. Blanda ev i russin. Ingredienser ca 35 st1 påse torrjäst för söta degar12 dl vetemjöl special 5 dl mjölk100 gr smör1,5 dl strösocker 250 gr kesella1 tsk salt 2 paket saffranEv 1 dl russin Fyllning. 200 gr rumsvarmt smör200 gr mandelmassa 1 msk vaniljsocker Pensling. Kavla ut varje del till en till en kaka, ca 25x60 cm
Bred på smöret, strö över den rivna mandelmassan och fördela över bären. 1150 g mandelmassa, grovriven. 11 dl torkade tranbär eller russin. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en avlång kaka, 25x40 centimeter. 1Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan
Sikta ner vetemjölet och bakpulvret, rör ner den fint rivna mandelmassan. Det regnar ute så vi kröner dagen med att baka en gyllene saffransäppelkaka kryddad med mandel, rom och kanel idag
Bred på matfettet, strö på vaniljsocker och den rivna mandelmassan och russin. Lägg över ett bakplåtspapper om kakan börjar bli brun och grädda färdigt sedan