Mandelkladdkaka med hallonglasyr
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g kokt, kall potatis
  • 1 liten förp kokta kikärtor (à 190 g)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl rårörsocker eller rörsocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 dl mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • färska hallon till garnering
  • vispad grädde till servering
  • olja till formen
  • Hallonglasyr
  • 125 g frysta, tinade hallon
  • 1 dl florsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med olja.

    Skala och finriv potatisen. Häll av och skölj kikärterna.

    Mixa kikärter och olja till ett fint mos med stavmixer eller i matberedare.

    Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke.

    Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice i äggvispet. Tillsätt mandelblandningen.

    Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna i formen.
    Öppna timer: 30 minuter

    Hallonglasyr: Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Blanda hallonpurén med florsockret. Bred över kakan. Ställ i kylen och låt stelna något.

    Garnera kakan med hallon. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.