Till påsk måste man äta sill. Personligen älskar jag senapsill. Det här receptet på senapsill kommer från min mamma och den är faktiskt den godaste senapsill jag ätit
I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Sillen ”den fina” ska bara finnas på julbordet enligt den manliga delen av familjen. Jag är ingen sillälskare men visst blir den extra god när man lägger in den själv
inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
Jag älskar sill och förstår inte varför jag inte lägger in mer sill än vad jag gör. Min sambo, som inte är en sillfantast, tycker sillen tillhör julbordet, medan jag tycker den tillhör frukostbordet
Det är ju viktigt att man käkar sill och potatis, vilket vi också gjorde traditionsenligt. I Tyskland så smakar inte sillen som hemma i Sverige, den är väldigt ättikig och långt i från så söt i inläggningarna
Mammas inlagda sill. Kikade på flera avsnitt av Selmas saga som jag missat, och kokade också sill-lag. Sen blev det också sill inlagd igår, den ska stå och gotta till sig några dagar
Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
Sill. Sill. Ibland säger jag sill. Nu är det så att jag bor i Skåne och här säger man sill om strömming. Förutom när vi lägger in sill…så här säger Wikipedia