Inte var den svår att göra heller (det som kan vara lite krångligt är i sådana fall att kavla ut marsipanen), men jag skulle ändå våga påstå att de allra flesta skulle klara av att göra tårtan hemma
Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
-) Jag vet att jag bara kommer att bli besviken om det inte "smakar som mammas". I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan och därmed fått underbar smak
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Genast ledde det till en djupare diskussion i vårt kök, hur är det med vatten kanske vi måste ta med det, kan jag verkligen inte leva ett helt liv utan ostbågar, "men citron som är så gott måste ju vara med fast man blir ju inte mätt på det direkt" och kanske vi kan ta hela maträtter istället för enstaka ingredienser
Födelsedagen firades lite i förväg i söndags då jag bjöd en kär vän på denna grymt goda kaka. en sockerkaka smaksatt med mitt favorit-Earl Grey (från Pekoe, du hittar det här) och toppad med härligt sötsyrlig citronfrosting
Födelsedagsgrisen gav godkänt vilket ju så klart var huvudsaken. Kalas med farmor, farfar och mormor kräver ju tårta och sonen tyckte att jag skulle göra någon god
En smakrik gryta med torsk och räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Denna rätt har mamma lagat länge och den är lika god varje gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.