Servera kalkongrytan med riset/grynen. Koka ris/gryn till 4 personer. 4 portioner ris/gryn. Gör så här. 1. 2. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa
Jag använde fänkål, majrova, zucchini, morötter och potatis samt babyspenat. Man kan också tänka sig att utesluta potatisen och antingen bara ha olika grönsaker eller i stället servera med nudlar eller ris
Jag gillar också färssåser och det oavsett om såsen tillverkas med färs gjord på kött från nöt, gris, lamm, vilt eller kyckling eller vegetariska alternativ som quorn eller soya
Tillsätt sedan majrova och gurkmeja, fräs under omrörning en stund. Skölj riset och blanda i det med linserna, rör om då och då så riskornen inte lägger sig på botten av grytan och bränns fast
Lär dem skillnaden på en majrova och en kålrabbi. Variera recepten genom att exempelvis byta potatis mot pasta i Valentins mumsiga gryta, broccolin mot brysselkål i Melinas fiskrätt och couscousen till ris i Noas kycklinggryta
Serveras med potatis och råa lökskivor som på bilden, eller med ris. Dela köttet i två delar och lägg dom i en gryta, grovhacka två lökar, rovorna, purjon, chorizon, två vitlöksklyftor, lägg i allt grytan med köttet, till sist lagerblad och svartpeppar
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa
Servera som soppa, eller ha ris eller potatis till. Recept. Hanna_fornhem. mån, 2013-09-02 18. 30. 25min. (0). Skär grönsakerna och löken i mindre bitar
Servera på en bädd av ris med något grönt till och eventuellt någon inlagd grönsak till (typ tsukemono), jag hade lite inlagd majrova som jag tog som tillbehör
Koka ris. Servera chèvrekycklingen med äppelsalladen och riset. 4 portioner ris. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfilé och lägg i en ugnsform (ca 15×25 cm)