Osten i paneringen gör att det blir extra gott, jag hade en fin hårdost på komjölk från Jämtland men en pecorino, parmiggiano eller svecia skulle också funka
Skiva äpple och majrova tunt på en mandolin. Tillsätt färskost, smör, mjölk och kryddor. Använd mer mjölk om det behövs tills ni uppnått önskad konsistens
Ni missar väl inte dagens Metro där vi tipsar om den på tok för sällsynta Majrovan. Smält smöret och vispa ner vetemjöl, tillsätt mjölk och låt bechamelsåsen koka någon minut
Att skiva rotsaker tunnt (tex morot, palsternacka och majrova) och att steka dem lätt i lite olja med salt och slutligen blanda i färsk spenat är också väldigt gott till
Servera med stekt lök (mycket), en vit rotsakspure (på valfria rotsaker, potatis, palsternacka, majrova, rotselleri) och massora av senap (dijon oom jag får välja)
En släng av typ 2 morötter, 2 majrovor, 2 ägg, kryddor efter smak (gärna lite orientaliska plus salt – jag hade lite mixer från turkiet), lite mandelmjölk, havregryn, en näve nötter och fiberhusk tills de håller ihop fint. En jordnötssås till det (koka upp en deciliter kokosmjölk med 2 msk jordnötssmör och vispa slätt, tillsätt mjölk till lagom såsig konsistens), bönpasta och en stor sallad med en himla massa gottigt riven ost. 2 morötter, 2 majrovor, 2 ägg, kryddor efter smak (gärna lite orientaliska plus salt – jag hade lite mixer från turkiet), lite mandelmjölk, havregryn, en näve nötter och fiberhusk tills de håller ihop fint