Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. Låt dig inte skrämmas av chipotlen, det är en relativt mild chili, och jag använde endast en och då blev det bara lite starkt, vill du ha mer hetta, ta två
Det fusk som jag själv gör mig skyldig till är att jag använder bönor på burk (eller tetra), vill man vara än mer ambitiös så kokar man naturligtvis bönerna också
Lägg över den i en skål och stek lök och vitlök på medelvärme i samma gryta tills löken är mjuk Tillsätt chilipulver till löken och stek några minuter till
Tvätta chilin ordentligt och ta bort frukter med eventuella skador. Vattenbadet fylls med kallt vatten och som förbränningsmetod använder jag mig av snakemetoden
När de var färdiggrillade garnerade jag dem medchili, mozzarella ost och persillade. Jag köpte färsk majs och la dem i en marinad med bla chipotle paste
Chili sin carne med rökt chipotle. Efter att ha malt den torkade chilifrukten till ett fint pulver med hjälp av vår kaffekvarn fick den sätta smak på en vegetarisk chili
Rostade nötter med kanel, chili och flingsalt. Hetta upp en torr teflonpanna, häll i nötter, häll på sirap och kryddor och stek på medel till hög värme medan du rör hela tiden så att det inte bränns
Stek löken mörkbrun i en tjockbottnad kastrull med olivolja. Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotlechili och rosmarinkvistar
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Till mina chimichurrimarinerade fläskkotletter åt vi libanesisk tabbouleh - passar jättebra med sin fräscha och syrliga smak från bland annat citron och mynta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.