Majrova kålrot recept

Kålrot

Kålrot

Jo för den här tåliga roten, som faktiskt är en korsning mellan majrova och kål, håller sig hur länge som helst om den förvaras rätt
Timjankotletter med rostade majrovor

Timjankotletter med rostade majrovor

Jag tyckte att smaken liknade kålrot och palsternacka, gott men ingen superhöjdare. I helgen har vi testat ytterligare några av rätterna från Linas matkasse
Grillad Lammsadel

Grillad Lammsadel

Jag serverade lammet med en rotfruktsgratäng på smörstekt strimlad Morot, Kålrot, Majrova och Lök, som gratinerades med ett paket smulad Fetaost i 20 min, också på 175°

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Alger, Aubergine, Broccoli, Brysselkål, Blomkål, Endive, Gurka, Grönkål, Koriander, Kronärtskocka, Kål, Kålrot, Lök, Salladslök, Morot, Majrova, Paprika, Persilja, Ruccula, Rädisa, Sallat, Sparris, Spenat, Svamp, Tomat, Vattenkrasse, Vitlök, Zucchini
Honungsrostade rotfrukter

Honungsrostade rotfrukter

Skala majrova, kålrot, lök, morot och de andra rotfrukterna. 1/4 Majrova. 1/2 Kålrot. Ha i lök och habanero oskalade

Storkok med rotfrukter pågår

kålrot. kålrot. 1 kålrot. 1 majrova. ) 1 kålrot 1 sellerirot. 1 majrova. Idag pågår det storkok i köket. Rotfrukterna var billiga och vi passar på att fylla upp frysen med lunchlådor
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

ca 300 gram kålrot, skalad och skuren i tärningar. ca 300 gram kålrot. Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Skördefest

Skördefest

*Slaka, dvs häll lite kokande vatten över fint strimlad vitkål, fänkål, morot, majrova, palsternacka och kålrot
Ugnstekt kålrabbi

Ugnstekt kålrabbi

Kålrabbin har en smak som påminner om majrova, eller mild kålrot, och rotfrukten kan användas på precis samma sätt som sina släktingar… mycket användbar gröda med andra ord

Kålrot

Kålrot är en korsning mellan majrova och kål. Jag tror inte vi riktigt känner skillnad på rotselleri, kålrabbi, majrova och de andra i grönsaksdisken och prickar vi rätt så vet vi inte vad vi skall göra med den
Skördefest

Skördefest

*Slaka, dvs häll lite kokande vatten över fint strimlad vitkål, fänkål, morot, majrova, palsternacka och kålrot
Lättrimmad kyckling med primörer

Lättrimmad kyckling med primörer

palsternacka, persiljerot, kålrot, majrova. Andra goda alternativ är sockerärtor, zucchini, majrova, färsk kål, fänkål etc