Jag tyckte att smaken liknade kålrot och palsternacka, gott men ingen superhöjdare. I helgen har vi testat ytterligare några av rätterna från Linas matkasse
Jag serverade lammet med en rotfruktsgratäng på smörstekt strimlad Morot, Kålrot, Majrova och Lök, som gratinerades med ett paket smulad Fetaost i 20 min, också på 175°
kålrot. kålrot. 1 kålrot. 1 majrova. ) 1 kålrot 1 sellerirot. 1 majrova. Idag pågår det storkok i köket. Rotfrukterna var billiga och vi passar på att fylla upp frysen med lunchlådor
ca 300 gram kålrot, skalad och skuren i tärningar. ca 300 gram kålrot. Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Kålrabbin har en smak som påminner om majrova, eller mild kålrot, och rotfrukten kan användas på precis samma sätt som sina släktingar… mycket användbar gröda med andra ord
1 majrova. 0,5 kålrot. 0,5 kålrot. Tid för långkok. Den här veckan bjuder jag på ett recept på en högrevschili, spetsad med hösten allra godaste rotfrukter
Kålrot är en korsning mellan majrova och kål. Jag tror inte vi riktigt känner skillnad på rotselleri, kålrabbi, majrova och de andra i grönsaksdisken och prickar vi rätt så vet vi inte vad vi skall göra med den
Till detta serveras ungsrostad majrova, kålrot, lök, morot och habanero. Habaneron, löken och kryddorna ( rosmarin och timjan) kommer från vår tomt och majrova och kålroten är från Uppsala, disagården