Majrova buljong recept

Majrova - Supermat

Majrova - Supermat

Kokt i buljong. För andra gången mumsar jag i mig majrova till kvällsmat, en otroligt underskattad liten rot
Gazpacho med kryddstekta majrovor och tomater

Gazpacho med kryddstekta majrovor och tomater

Det fick duga med tomater, gurka, vitlök och buljong. Har du tid och ork så kan du istället skålla tomaterna, som du låter svalna ordentligt, och skala gurkan innan de mixas med buljongen
Peters buljongkokta kyckling

Peters buljongkokta kyckling

Tillsätt en grovhackad lök, grovt skuren purjolök, hackad vitlök, sockerärtor, tärnad majrova, slantad morot och salladslök
Linssoppa med vitlök och citron

Linssoppa med vitlök och citron

Stjälkarna kan man använda när man ska koka gryta, persiljesås eller buljong, bladen passar man på att smula sönder i påsen innan de tinat upp - lätt och kvickt - innan man använder dom
Kålrot

Kålrot

Jo för den här tåliga roten, som faktiskt är en korsning mellan majrova och kål, håller sig hur länge som helst om den förvaras rätt
Grönsakssoppa med Renkorv och Pepparrotscrème

Grönsakssoppa med Renkorv och Pepparrotscrème

Jag hade kvar lite buljong sen förra veckans Soppgryta , så den fick bli stommen i min korvsoppa. Vanlig Ekologisk buljong på pulver hade också gått bra, men det blir betydligt mer näring om man har egenkokt buljong
Pot au feu

Pot au feu

Sila buljongen i en soppterrin och strö över persiljan strax innan serveringen. Servera buljongen som förrätt och köttet med grönsakerna till huvudrätt

Storkok med rotfrukter pågår

Tillsätt tomatpuré, öl, buljong och vatten så att det precis täcker allt. 1 köttbuljongtärning. 1 majrova. 1 tärning grönsaksbuljong. 1 tärning basilika och timjanbuljong. 1 köttbuljongtärning vatten. 1 majrova. 1 tärning grönsaksbuljong. 1 tärning basilika och timjanbuljong
Gratinerad polenta med majrovsblast

Gratinerad polenta med majrovsblast

Ni missar väl inte dagens Metro där vi tipsar om den på tok för sällsynta Majrovan. Koka upp buljong och vispa ner polentagryn
Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Torskrygg med rotfrukter i citrusbuljong

Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
Skördefest

Skördefest

savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Koka rotsakerna (tex, kålrot, morot, palsternacka o potatis) i en traktören panna så de knappt täcks med buljong blandad med dijonsenap och persilja