Det fick duga med tomater, gurka, vitlök och buljong. Har du tid och ork så kan du istället skålla tomaterna, som du låter svalna ordentligt, och skala gurkan innan de mixas med buljongen
Stjälkarna kan man använda när man ska koka gryta, persiljesås eller buljong, bladen passar man på att smula sönder i påsen innan de tinat upp - lätt och kvickt - innan man använder dom
Jag hade kvar lite buljong sen förra veckans Soppgryta , så den fick bli stommen i min korvsoppa. Vanlig Ekologisk buljong på pulver hade också gått bra, men det blir betydligt mer näring om man har egenkokt buljong
Sila buljongen i en soppterrin och strö över persiljan strax innan serveringen. Servera buljongen som förrätt och köttet med grönsakerna till huvudrätt
Buljongen från fläsklägget. 600-700 g rotfrukter – potatis, morot, palsternacka, rotselleri och majrova använde vi. 600-700 g rotfrukter – potatis, morot, palsternacka, rotselleri och majrova använde vi
Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Koka rotsakerna (tex, kålrot, morot, palsternacka o potatis) i en traktören panna så de knappt täcks med buljong blandad med dijonsenap och persilja