2 msk mörk brödsirap (för färgens skull). 2 msk mörk brödsirap (för färgens skull). Igår var det dags att inviga mina nya jäskorgar som jag fick i julklapp
En god limpa av den lite mörkare sorten, passar jättebra till julbordet som ett alternativ till vörtbrödet om man som jag själv inte är så förtjust i det
1 lingonlimpa3 dl vetemjöl - gärna kärnvete med fullkorn3 ½ dl grovt rågmjöl½ dl solrosfrön 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½-1 dl mörk sirap 3 dl filmjölk Blanda ihop alla inredienser och lägg kladdet i en smord brödform som du strött havregryn i eller täckt med bakplåtspapper, och stoppa in i 175 grader varm ugn. ½-1 dl mörk sirap
1/2 dl mörk sirap. 1/2 dl mörk sirap. Lättbakat och gott bröd med lingonsylt. Det går bra att använda bara filmjölk som vätska, men eftersom jag inte hade så mycket av den varan hemma så blandade jag med gräddfil och mjölk
1 dl brödsirap (mörk sirap). Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop dem. Häll upp i en smord form och stoppa i ugnen 175 grader i ca 35 minuter