Lingonlimpa
Inget knussel
Inget knussel
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 rejäla lingonlimpor.
  • 25 gram jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl matolja
  • 2 msk mörk brödsirap (för färgens skull)
  • 1 kapsyl ättika
  • 2 tsk salt
  • ½ dl linfrö
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn (kan bytas ut mot vetemjöl)
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 1-1½ h. Om du har jäsformar förser du ut limpan på bakplåtspapper och gräddar i
  • 30-35 minuter Om du har brödformar gräddar du bröden i dem,
  • 175 grader ca
  • 40 minuter Låt svalna under bakduk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.