Här kommer receptet på den goda Lingonlimpan som Agneta hade gjort till dopet. (Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med)
Lägg i brödformar med skarven neråt, eller som jag i jäskorgar med skarven uppåt. Igår var det dags att inviga mina nya jäskorgar som jag fick i julklapp
Men vill ni ha ett sött bröd så prova med mer sirap. Känn med en sticka så att brödet är klart. Här kommer ett bra tips på ett lättgjort och supergott matbröd
En toppenbra förskola med en avdelning för mindre barn och än för de större. Solrosfrön (el. På storsidan bakar barnen ibland, och en dag till mellis hade de gjort ett snabbröd med lingonsylt
Så gott tillsammans med en lagrad ost, saltat smör och såklart goda grönsaker. Pensla brödet med ägg och toppa med hampafrön, vallmofrön och pumpakärnor
Blanda sedan i torrjästen med grahamsmjöl, rågsiktsmjölet & vetemjölet. 4 dl vatten som är 40-50 grader varmt2 dl lingonsylt1 dl olivolja½ dl ljus sirap1 kapsyl ättika1 msk salt ( jag hade ½)1 msk hel kummin1 msk hel färnkålsfrön2 dl russin1 dl linfrön1 pkt torrjäst2 dl grahamsmjöl2 dl rågsiktsmjölca 10 dl vetemjöl specialBörja med att blanda vatten, lingonsylt, olivolja,ättika, linfrön, russin, salt, sirap, kryddorna som du stöter i mortel först
Lättbakat och gott bröd med lingonsylt. Det går bra att använda bara filmjölk som vätska, men eftersom jag inte hade så mycket av den varan hemma så blandade jag med gräddfil och mjölk
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.