Märgpipa recept

26 Spara
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
3 Spara
Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
129 Spara
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 700 g nötkött (märgpipa/nötbog)
19 Spara
Mammas gulaschsoppa

Mammas gulaschsoppa

Hacka löken och stek den gyllengul i lite olja. Tillsätt paprikapulvret tillsammans med 3 msk vatten. Skär köttet i små tärningar och blanda ner tillsammans med resterande kryddor
13 Spara
Novembergryta

Novembergryta

700-800 g högrev eller märgpipa. Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta
8 Spara
Oktobergryta

Oktobergryta

6-7 hg högrev eller märgpipa. Skär köttet i lämpliga grytbitar. Bryn i en stekpanna i lite smör eller olja
6 Spara
Sauerbraten

Sauerbraten

Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt
3 Spara
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

Vurmat. B. A. R naturlig krog & vinbar. Adress. Erik Dahlbergsgatan 3, Malmö. Kontakt. 040-17 01 75, barmalmo. se. Det sägs att det bästa sättet att lyckas är att lyckas
3 Spara
Paprikagryta

Paprikagryta

Jag älskar kokt kött. Kokt framdelskött som faller sönder i trådiga bitar. Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
2 Spara
Sillbullar i korintsås

Sillbullar i korintsås

Varannan måndag kunde jag äta mina älskade sillbullar med kokt potatis och korintsås. En rätt som är bortglömd, skrattad åt och förpassad till äldreboenden där sillbullarnas fana fortfarande vajar i vinden och har en lika självklar plats som pasta och pesto har i vår kök nu
2 Spara
Pasta med köttragu

Pasta med köttragu

500 g högrev eller märgpipa. Putsa köttet fritt från hinnor och senor, skär i grytbitar. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna, salta och peppra och lägg över i en stor gryta
2 Spara
Midvintergryta

Midvintergryta

märgpipa. Skär köttet i lämpliga bitar. Bryn i en stekpanna. Hacka och bryn löken. Smula över buljongtärningen
0 Spara
Stifado i Crock-Pot

Stifado i Crock-Pot

Idag ska jag för första gången använda det själv, i stifadon. När jag var på Kreta för massor med år sedan åt jag en underbar stifado på en liten taverna som vi besökte flera gånger
0 Spara
Råbiff

Råbiff

och så visar det sig häromdagen att maken - jag har - aldrig ätit råbiff. Maken kommer att begära detta fler gånger och sonen var även han lika entusiastisk över råbiffen
0 Spara
Sverige möter Thailand i en Crock-Pot

Sverige möter Thailand i en Crock-Pot

Sverige möter Thailand i en Crock-Pot Save Print Ingredienser 2 gula morötter 2 lila morötter 2 orangea morötter (eller en stor som jag hade idag) 2 gula lökar 2 palsternackor (eller en stor som jag hade idag) En handfull (3-5 st) jordärtskockor 1 kg märgpipa, eller annat gott grytkött, i mindre kuber 70 g gul currypasta 400 ml ekologisk kokosmjölk tex Kung Markattas 1 dl vatten Kokosolja till stekning Gör så här Skala och skär alla rotfrukter i lika stora delar
0 Spara
Höstens första gryta

Höstens första gryta

Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
31 Spara
Kalops!

Kalops!

Måndagens middag var kalops som jag gjorde i söndags och serverade igår måndag. Kalops, såväl som alla grytor, blir bara bättre av att stå något dygn och sedan kokas upp igen
30 Spara
Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta

8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa  4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar   5 dl vatten   4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd  Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. 3 kg högrev eller benfri märgpipa
29 Spara
Gulash

Gulash

600 g benfri högrev eller märgpipa. Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar
4 Spara
TACOGRYTA

TACOGRYTA

Och då börjar det bli dax för lite grytor, här kommer ett recept på en jättegod tacogryta. Nu är sommaren snart slut och vi går in i September och då tycker jag det är höst
1 Spara
Halländsk gryta

Halländsk gryta

1 kg märgpipa , med ben. 4 - 6 pers. 1. Dela köttet i bitar i storlek motsvarande kuber, ca 2 cm. Bryn dem i fettet
1 Spara
Kalv Stifado - köttgryta

Kalv Stifado - köttgryta

700 gram grytbitar av kalv , eller nötkött (högrev eller märgpipa). 1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja
1 Spara
Kalops

Kalops

Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor. Recept. Wolfgang Pannecke. mån, 2013-09-16 12. 00. 3h 0min
1 Spara
Kalops

Kalops

kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick yoghurt
Sökförslag och sidor