Märgpipa recept

26 Spara
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
11 Spara
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. Tillsätt köttet med saffran,koriander och spiskummin och alla kryddorna. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 2 tsk mald koriander
6 Spara
Sauerbraten

Sauerbraten

Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. Skiva lök, morötter och purjolök 2. 1 purjolök
1 Spara
Biff på tomatbädd

Biff på tomatbädd

Skala och hacka löken, ansa och skiva sellerin samt skala och pressa vitlöken. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 75 g blekselleri. Lägg alltsammans i en kastrull, häll på 1 msk av buljongen och sjud lök och selleri mjuka ca 3 minuter under omrörning. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 75 g blekselleri
3 Spara
Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
85 Spara
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

högrev eller märgpipa). Klipp bacon i strimlor tvärsöver bunten. Bryn baconet i stekpannan på medelvärme, skilj strimlorna åt med gaffel och ta upp att rinna av på hushållspapper
8 Spara
Oktobergryta

Oktobergryta

Skär köttet i lämpliga grytbitar. Bryn i en stekpanna i lite smör eller olja. Hacka och bryn löken. Tillsätt gurkmeja och svartpeppar och låt bryna med en stund
3 Spara
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

Vurmat. B. A. R naturlig krog & vinbar. Adress. Erik Dahlbergsgatan 3, Malmö. Kontakt. 040-17 01 75, barmalmo. se. Det sägs att det bästa sättet att lyckas är att lyckas
2 Spara
Sillbullar i korintsås

Sillbullar i korintsås

Varannan måndag kunde jag äta mina älskade sillbullar med kokt potatis och korintsås. En rätt som är bortglömd, skrattad åt och förpassad till äldreboenden där sillbullarnas fana fortfarande vajar i vinden och har en lika självklar plats som pasta och pesto har i vår kök nu
2 Spara
Midvintergryta

Midvintergryta

märgpipa. Skär köttet i lämpliga bitar. Bryn i en stekpanna. Hacka och bryn löken. Smula över buljongtärningen
0 Spara
Råbiff

Råbiff

Det går bra använda till exempel innanlår, oxfilé, rostbiff eller märgpipa, fransyska. På Lilltäppan har vi inget emot att äta rött kött, ja alltså, av typen blodiga biffar
31 Spara
Kalops!

Kalops!

Måndagens middag var kalops som jag gjorde i söndags och serverade igår måndag. Kalops, såväl som alla grytor, blir bara bättre av att stå något dygn och sedan kokas upp igen
30 Spara
Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta Ingredienser. 8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa  4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar   5 dl vatten   4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd  Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest
28 Spara
Gulash

Gulash

Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar
4 Spara
TACOGRYTA

TACOGRYTA

Och då börjar det bli dax för lite grytor, här kommer ett recept på en jättegod tacogryta. Nu är sommaren snart slut och vi går in i September och då tycker jag det är höst
1 Spara
Elisabets dillkött

Elisabets dillkött

Kalvköttkoket1,2 kilo märgpipa med ben (kokas hel)1 morot1 1/2 liter vatten2 lagerblad12 vitpepparkorn3 msk salt1/2 purjolökLåt koka i ca 2-2,5 timmar eller tills du ser att köttet lossnar från benet.   1,2 kilo märgpipa
Sökförslag och sidor