Märgpipa vitlök recept

Grillad märgpipa med honung- & balsamicoglace

Lägg i några lagerblad en kvist med rosmarin och en krossad vitlöksklyta. Märgpipa är lite tuffare kött som kräver lite längre tillagning, oftast används det som kokkött och det passar det utmärkt till
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

I med vitlökarna, vitpeppar, lagerblad och timjan. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa. 8-10 st vitlöksklyftor
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 3 vitlöksklyftor. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 3 vitlöksklyftor
Köttgryta med frisk smak av citron

Köttgryta med frisk smak av citron

Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, vatten och smulade buljongtärningar

Boeuf Bourgignon

Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt och övriga kryddor. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2-4 vitlöksklyftor. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2-4 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

Hacka löken och pressa vitlöken. Stek lök och vitlök i olja några minuter utan att det tar färg. 500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. 2- 3 pressade vitlöksklyftor
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skala och hacka löken och vitlöken. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 4 st vitlöksklyftor
Rustik chiligryta

Rustik chiligryta

Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja. 500-600 g högrev (el märgpipa el bog). 2 vitlöksklyftor
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Skala och hacka löken och vitlöken. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 4 klyftor vitlök. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Arvids bjudgryta

Arvids bjudgryta

Hacka och stek löken tillsammans med den pressade vitlöken. 800 g högrev eller märgpipa. 2 vitlöksklyftor
Gulaschsoppa tillagad i slökokare

Gulaschsoppa tillagad i slökokare

röd och gul paprika, finkrossad tomat, morötter, grytbitar eller märgpipa/bog, gul lök. Bryn köttet, fräs lök och vitlök tills mjukt, lägg kött och lök i slökokargryta
Paprikagryta

Paprikagryta

Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Pot au feu

Pot au feu

Tillsätt kryddbuketten, vitlök, morötter, lök och selleri efter en timmes sjudning. 1 1/2 kg högrev alternativt märgpipa. 8 vitlöksklyftor
African beef curry

African beef curry

Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter. cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa. 3 vitlöksklyftor, finhackade