Lägg i några lagerblad en kvist med rosmarin och en krossad vitlöksklyta. Märgpipa är lite tuffare kött som kräver lite längre tillagning, oftast används det som kokkött och det passar det utmärkt till
Blanda gul lök, paprika, vitlök, chili och övriga kryddor i boten av grytan. Jag fick tag på en fin bit märgpipa i den annars så trista köttdisken på lokala ICA
I med vitlökarna, vitpeppar, lagerblad och timjan. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa. 8-10 st vitlöksklyftor
Hacka löken och pressa vitlöken. Stek lök och vitlök i olja några minuter utan att det tar färg. 500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. 2- 3 pressade vitlöksklyftor
Skala och hacka löken och vitlöken. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 4 st vitlöksklyftor
röd och gul paprika, finkrossad tomat, morötter, grytbitar eller märgpipa/bog, gul lök. Bryn köttet, fräs lök och vitlök tills mjukt, lägg kött och lök i slökokargryta
Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter. cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa. 3 vitlöksklyftor, finhackade