Märgpipa morot recept

Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick. ca 1 kg märgpipa. ca 1 kg märgpipa
Ugnsbräserad märgpipa i rödvinsreduktion

Ugnsbräserad märgpipa i rödvinsreduktion

En morot. (6 – 8 pers)1 helt stycke märgpipa med ben, ca 2 kilo. 1. Sätt ugnen på exakt under kokpunkten (prova dig fram, temperaturangivelsen stämmer ofta inte)

Köttgryta på märgpipa

1 stor slantad morot. Efter ca 2 timmar la jag i morotsslantar och champinjoner, så att de hann mjukna. 1 stor slantad morot
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 2,2 kg märgpipa
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Veckomatsedel och supergod kalops!

Veckomatsedel och supergod kalops!

Skala lök, kålrot och morot. Skär löken i klyftor och morot och kålrot i bitar. Tillsätt morot och kålrot, som får koka med den sista halvtimmen
Köttgryta med frisk smak av citron

Köttgryta med frisk smak av citron

Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar
Köttsoppa

Köttsoppa

Riktig köttsoppa, inget jämrans fusk 2 kg högrev (eller märgpipa) med ben, typ den på bilden. Folk klarar inte av den mest basala matlagning nu för tiden
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Köttsoppa

Köttsoppa

ca 500 g högrev (eller märgpipa) salt 4-5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1 krm timjan 3 morötter 1 palsternacka 1 klyfta rotselleri 2 gula lökar 3 potatisar (stora) 1 köttbuljongtärning persilja
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. 1 st morot
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 1 morot. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)