Koka, under omrörning, upp den första måttangivelsen med grädde, smör, vanilj och eventuell stjärnanis i en liten kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter eller mer så såsen reducerar och blir krämig.
Lyft från plattan och ta bort aniskärnan. Tillsätt äggulan under kraftig vispning. Ställ kallt och låt krämen svalna helt. Så här långt kan du förbereda dagen innan.
Vispa den andra måttangivelsen av grädde i en bunke och vänd ner i den nerkylda krämen.
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Lyxig kladdkaka. //Malin Lyxig kladdkaka. Mm, kakan var precis så god som den ser ut på bilden. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. Det är glassarnas glass och ett gammalt talessätt i glassbranschen är att "varför ha 100 smaker om inte ens kan göra en god vaniljglass". Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter. Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter 3 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.