Blanda moset med ansjovisen, gulorna och persiljan. I fredags var det Lutfiskens Dag. En bra dag, tycker jag, eftersom lutfisk är en klassiker som är väl värd att uppmärksammas, och inte bara till jul
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Jag trodde först det var lutfisk men saltlånga är torkad och saltad och lutfisk torkad och lutad. Lägg i ägg och persilja precis före serveringen och smaka av med salt och peppar
Det är alltså ungefär samma råvara som vi utgår från när vi gör lutfisk till jul, fast i Ligurien blöter man upp fisken i rinnande färskvatten istället för soda
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Till middag ska vi äta hos mina föräldrar (igen), det bjuds på lutfisk. Jag använde lika delar persilja, basilika och dill, eftersom jag inte hade några färska örter hemma så använde jag frysta