Rulla och snurra ihop dem till lussekatter. Pensla med uppvispat ägg. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt
Pensla lussekatternamed ägg och ha på pärlsocker eller russin. Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Stick ner russin och pensla med ägg. Detta recept har jag alltid använt när jag gjort lussekatter. De blir så saftiga och porösa med kesella och så håller de längre om man har ett ägg i
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Pensla dem med ett vispat ägg och tryck ner ett par russin i bullarna. Jag tog en titt i mitt arkiv och såg att jag brukade baka lussebullar, eller lussekatter, med kesella
Tryck ner russin och pensla med uppvispat ägg. Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. russin. Värm mjölken med saffran till 37°. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta, 30 minuter
Forma lussekatterna och garnera medrussin. Som ni ser saknar mina lussekatterrussin. Härmed råder jag alla att pilla ner ett par russin i varje lussekatt - men det där med att baka in dem i degen, det tycker jag man kan skippa
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatternamed kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga