1. Stek löken tills den blir mjuk
2. Skölj och skala morötterna, använd potatisskalaren och skär morötterna i smala strimlor
3. Lägg morötterna i löken och stek lite till
4. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra i ca 5 minuter.
5. Smaka av och servera med till exempel bakad sötpotatis eller sallad
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Vi åt vår linsgrytamed en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Blanda oljan med salt, spiskummin ochgurkmeja i en bunke. ½ tsk gurkmeja. Men det går lika bra att servera linsgrytanmed basmatiris och en klick turkisk yoghurt eller liknande
4 4 port ris 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk chilipulver 1 msk curry 1/2 tsk kanel 1 msk olja 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater 1/2 kruka koriander salt och peppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefära ochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.