jaminris, kokt potatis, bulgur. Koka upp vatten. Skär löken i klyftor, ca 1-2 cm tjocka. För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken
Tillsätt vatten, linser och bulgur. Jag lagade linsgryta till middag häromdagen, och passade då på att laga en större sats till Lilleman i en separat kastrull
Linsgryta, bulgur, kokt broccoli, morotssallad. Linsgryta med kokos (4-6 personer). . Något jag har lovat mig själv att jag ska bli bättre på är att äta mer vegetarisk mat och miljövänlig mat nästa år
Tillsätt vatten, linser och bulgur. Jag lagade linsgryta till middag häromdagen, och passade då på att laga en större sats till Lilleman i en separat kastrull
Låt koka upp igen och blanda ner bulgurn och hälften av löken. 2 dl bulgur. 2 dl gröna linser eller belugalinser, torkade 1 lagerblad 2 krm spiskummin 2 stora gula lökar 2 dl bulgur 4 kardemummakapslar 1 kruka färsk koriander olja till stekning salt, svartpeppar
Grytan kan ätas med ris, bulgur eller quinoa. Och linssallad, linssoppa, linsgryta osv. En jättegod och enkel linsgryta som doftar och smakar ljuvligt hittade jag hos Alexandra som har bloggen Kärlek på tallrik
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Vi käkade den kryddiga grytan med lite bulgur och färska grönsaker, mycket god och enkel vardagsmat. Jag ville testa den goda kryddblandningen som ni fick recept på igår så jag använde den till att smaksätta den här härliga linsgrytan
Grytan kan serveras enbart med bröd, men ris, couscous eller bulgur passar också bra. Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt