God som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Smakrikt och mustigt med hetta. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn
Har du många såna recept-äss i rockärmen, blir det mycket lättare att laga varierat. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Med hans goda vitsord blev jag ju helt enkelt tvungen att testa det där hastigt nedklottrade receptet (som jag tyvärr inte minns var jag hittade
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja
Fräs dessa med löken i matoljan i en tjockbottnad stor kastrull eller mindre gryta ett par minuter. Dekorera gärna med färska örter, på bilden är det timjan
Jag har varit en hel del i köket och gjort granola, bröd och en slags "instant-gröt". Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.