När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Servera med rostade sötpotatisar, färsk spenat, fetaost och hemmagjord lingonsylt. Har man ingen älg i frysen funkar det bra med en bit nötkött, typ fransyska eller högrev
ex stekt blodpudding med lingonsylt och rivna morötter och grillad secreto iberico till detta. Jag hittade färdigtärnat kött i någon butik (jag tänkte att det var smart och enkelt) men det var grytbitar(Förmodligen fransyska) och då fattade jag inte skillnaden
Servera med morötterna och löken samt nykokt potatis, brunsås, lingonsylt och pressgurka. Oxstek i ugn4 portionerIngredienser1 kilo fransyska eller rostbiff5st morötter2 gula lökarVit -och svartpepparSalt3 dl vattenEv
Ca 1 kg nötkött av fransyska eller bogstek. 1 dl lingonsylt eller rönnbärsgelé. Koka upp vatten med buljongtärningar, sylt eller gelé, messmör, soja, enbär och pepparkornen
För ca 6-8 portca 1kg bogstek av älgkött (fransyska från nötkött går även bra)1 l vatten2 buljongtärningar1 dl lingonsylt eller rönnbärsgele2 msk messmör½ dl soja10 enbär10 vitpepparkorn10 svartpepparkorn1 klyftat gul lökSås6 dl kokspad3 msk vetemjöl3 msk vispgräddeGör så här. 1 dl lingonsylt eller rönnbärsgele
Äts med Lingonsylt, eller Gelé Potatis. fransyska. Tärna köttet i små kuber 1-1 1/2 cm. Bryn köttet i het kastrull, strö över mjölet, rör om späd med vatten