Hacka timjanen grovt och fördela den i och runtom steken. Krydda ordentligt med salt och peppar, lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen i 185° i 50 minuter (59–62 graders innertemperatur)
Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
800 g viltstek. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken
1. Sätt ugnen på 80 grader. Bind upp steken om den inte är nätad. 2. Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta
Börja med att bereda såsen. Smält margarin och vispa sedan ner smöret för att undvika klumpar. Häll ner samtliga ingredienser och låt koka upp tills den är lagom tjock
Receptet kommer ursprunligen från Arla , men ändringarna är Ellinors. Ellinors kycklingsoppa med nudlar 4 port 2 kycklingfiléer, ca 250 g 2 paprikor 1 purjolök 1 vitlöksklyfta smör 8 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 50 g äggnudlar (då jag ville få lite mer mat av soppan hade jag i det dubbla + lite extra vatten) 1 krm kajennpeppar färsk ingefära (fuska inte med detta, då den ger smak till hela soppan) lite lime Till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.