Lingonlimpa lingonsylt recept

Lingonlimpa i form

Lingonlimpa i form

½dl lingonsylt. Blanda alla ingredienser. Smörj en brödform noga och häll i smeten. Den är ganska kladdig. Grädda brödet i ca 55 minuter i 200 grader
Lingonlimpa med gräddfil

Lingonlimpa med gräddfil

Tillsätt gräddfil och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg. Lingonlimpa med gräddfil. Iadg så blev det ett lingon bröd, så underbart gott
Lingonlimpa

Lingonlimpa

1 dl lingonsylt. 1 dl lingonsylt. Igår var det dags att inviga mina nya jäskorgar som jag fick i julklapp
Snabb lingonlimpa

Snabb lingonlimpa

Snabb lingonlimpa 1 st. 1 dl lingonsylt. 1 dl lingonsylt. Denna limpa svänger man snabbt ihop. Riktigt god och nyttig är den också
Snabb lingonlimpa!

Snabb lingonlimpa!

På storsidan bakar barnen ibland, och en dag till mellis hade de gjort ett snabbröd med lingonsylt. I denna limpa är rågsikt basen och det är sötat med lingonsylt och sirap
Mimmis lingonlimpa

Mimmis lingonlimpa

lingonsylt. Blanda lantbrödsmjöl, grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan resten av ingredienserna
Härliga lingonlimpor

Härliga lingonlimpor

Tillsätt den ljumma gröten, olja, lingonsylt och salt. 2 dl lingonsylt. 2 dl lingonsylt. Åhh vad jag älskar min fina hushållsassistent jag fick av maken
Lingonlimpa

Lingonlimpa

lingonsylt. Smula jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt vattenoch värm till 37° • Rör ut jästen med degspadet • Tillsätt degenfrån dag 1 samt lingonsylt, salt och vetemjöl • Arbeta tillen smidig deg som får jäsa övertäckt i cirka 30 minuter • Taupp degen och dela den i 2 eller 3 delar • Platta till delarnaoch rulla sedan ihop dem till avlånga limpor • Lägg dem medskarven nedåt i två eller tre smorda formar som rymmer 1 1/2liter vardera • Låt jäsa i 40 minuter • Värm ugnen till 250° •Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till200° och grädda i 30–40 minuter (beroende på brödens storlek)• Låt kallna under duk på galler
LINGONLIMPA (GF)

LINGONLIMPA (GF)

SÖTSYRLIG LINGONLIMPA, 1 bröd. 0,5 dl lingonsylt. 0,5 dl lingonsylt. Jag har. alltid tyckt att surmjölk låter aningen
Kockens lingonlimpa

Kockens lingonlimpa

1/2 dl lingonsylt. 1/2 dl lingonsylt. Okej, håll i er för det här brödet är sjukt gott. Saftigt. Passa på att göra dubbel sats och frys in
Lingonlimpa till jul

Lingonlimpa till jul

Rör ner resten av ingredienserna, förutom lingonsylten, och rör till en klumpfri smet. Tillsätt lingonsylten och rör om
Milles lingonlimpa!

Milles lingonlimpa!

1,5 dl lingonsylt. 1,5 dl lingonsylt. 50 gr jäst. 5 dl ljummet vatten. 1 dl mörk sirap. 1 dl havregryn. 1 tsk salt
Mammas lenande lingonlimpa

Mammas lenande lingonlimpa

1 lingonlimpa3 dl vetemjöl - gärna kärnvete med fullkorn3 ½ dl grovt rågmjöl½ dl solrosfrön 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½-1 dl mörk sirap 3 dl filmjölk Blanda ihop alla inredienser och lägg kladdet i en smord brödform som du strött havregryn i eller täckt med bakplåtspapper, och stoppa in i 175 grader varm ugn. 1 dl lingonsylt
Leilas saftiga lingonlimpa

Leilas saftiga lingonlimpa

4 dl varmt vatten 2 dl lingonsylt 1 dl olivolja 1/2 dl ljus sirap 1 kapsyl ättika 1 msk salt 1 msk hel kummin 1 msk hla fänkålsfrön 2 dl russin 1 dl linfrön 1 pkt torrjäst 2 dl grahamsmjöl 2 dl rågsikt 10-11 dl vetemjöl special Gör såhär. Blanda ca 50 grader varmt vatten, lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, krydder som stötts i mortel, russin och linfrön i en bunke. 2 dl lingonsylt
Lingonbröd

Lingonbröd

Lingonlimpa. 2 dl lingonsylt. Behöver fylla på brödförrådet och bakade därför två varianter av lingonbröd, ja lingonen ser man inte ett spår av
Lingonlimpa

Lingonlimpa

I detta här receptet använder jag lingonsylt och sirap, så brödet blir lite sött. Blanda fil, lingonsylt och sirap i en stor bunke
Lingonlimpa

Lingonlimpa

4 dl vatten som är 40-50 grader varmt2 dl lingonsylt1 dl olivolja½ dl ljus sirap1 kapsyl ättika1 msk salt ( jag hade ½)1 msk hel kummin1 msk hel färnkålsfrön2 dl russin1 dl linfrön1 pkt torrjäst2 dl grahamsmjöl2 dl rågsiktsmjölca 10 dl vetemjöl specialBörja med att blanda vatten, lingonsylt, olivolja,ättika, linfrön, russin, salt, sirap, kryddorna som du stöter i mortel först. 2 dl lingonsylt