1 msk linfrökross. 1 msk linfrökross. Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
1/2 dl linfrökross. 1/2 dl linfrökross. När jag ska till jobbet cyklar jag förbi en Kiwibutik, dom har en sorts fryst glutenfritt bröd och det är alltid slut eller kanske aldrig påfyllt
2 msk linfrökross. Låt grynen mjukna 10 minuter, och tillsätt sedan mjölet blandat med husk, linfrökross och salt, lite i taget medan maskinen kör på lågt varvtal. 2 msk linfrökross
Blanda ihop havregryn, linfrön och linfrökross i en skål - helst rostfri eller av glas. Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
2 msk linfrökross - ca 16 g. 2 dl ljust bovetemjöl - ca 115 g 1 dl bovetegryn/flingor - ca 47 g 1 dl pistaschnötter - ca 50 g 1 dl oskalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl skalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl pumpafrön - ca 50 g 2 msk linfrökross -
½ dl linfrökross. ½ dl linfrökross. Jag brukar oftast baka med vanlig färsk jäst, men emellanåt när andan faller på blir det också något bakpulver - eller bikarbonatbröd
½ dl linfrökross. ½ dl linfrökross. Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
½ dl linfrökross. ½ dl linfrökross. Var det nån av er som såg TV-programmet för en tid sedan, där det berättades att tusentals av våra gamla som bor på olika äldreboenden SVÄLTER
Pensla med lite äppelmust och strö över lite linfrökross. Äras den som äras bör. Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor med teff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen
Den här veckans vegetariska recept blir goda och smakrika biffar på potatis, zucchini, chiaprotein och linfrökross, och med en spännande kryddblandning som blivit en ny favorit i mitt kök, Årstiderna från Zmaka