800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering
Tina den frysta laxen. Stöt vitpeppar grovt i mortel. Blanda peppar med socker och salt. Gnid in hälften av saltblandningen på laxens köttsida och hälften på skinnsidan
Frisk citron- och limegravad fisk till förrätt. 12 små cocktailglas ca. Marinering 4 - 5 timmar. Färsk fisk fryses först några dygn för “säkerhets skull”
Salma är lax som har fileats, renskurits och paketerats direkt efter fångsten. Den finns bara i en del butiker och man kan istället använda den tjockare, renskurna delen av vanlig lax
Limegravad hälleflundra med äggcremé, chiligurka och krondillsknäcke. Hej Igen. Så här i juletider tänkte jag göra en klassiker fast lättare med mindre fett
Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken
Skär laxen i kuber på cirka 2 centimeter, lägg i en djup tallrik. Blanda socker och salt. Strö blandningen och limeskalet över laxen och vänd runt försiktigt