Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Smaka av med salt och peppar. Citron- och gurksallad. Skär laxen i 4 bitar. Stek i torr panna några minuter och ställ sedan laxen i ugnen ca 10 min i 175 grader. 600 g laxfilé
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering
Servera omeletterna ljumna, toppade med dill och gurksallad samt bitar av varmrökt lax. Skär gurka i tärningar och blanda med syltlök, ättikslag, dill och rapsolja
Lägg sedan laxbitarna ovanpå locket och lägg på grytans eget lock. Lägg enriskvistarna i botten av en järngryta och täck dem med ett lock som går ner i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.