Bären används mest till sylt eller mylta, men kan även användas till likör. Att en av världens finaste hårdostar tillverkas i Västerbotten är knappast någon hemlighet
Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Riv osten grovt och strö över. Låt osten smälta och liksom bubbla sig lite tills du ser att den får lite färg, det tar några minuter
Tillsätt päronlikören. Sedan blev det kräftor och massa goda tillbehör, så som ostpaj (klicka här för recept på världens bästa ostpaj) dipper, bröd, kantarellsoppa, pesto, ost och kex
Blanda Philadelphiaost och strösocker med en flatblandare på låg hastighet , vispa i n t e med elvisp, tills smeten är jämn och len, tillsätt äppel- & kanellikören och blanda ytterligare några sekunder
Vispa äggulor och ost så att det blandar sig, tillsätt likören. Vid vår senaste resa hittade vi på taxfree en kul likör som heter Girl med smak av kokos och vanilj som passar jättebra till desserter
Värm likör, t ex cointreau i en kastrull. Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B
Passoa passionslikör. Strimla skinkan och strö över den med majs, riven ost och oregano. Fyll glaset till ca hälften med likören beroende på hur stark ni vill ha den