Strö över hackad vitlök, salvia och oliver skurna i små bitar. Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 2 nypor torkad salvia. Gör i ordning lergrytan genom att blötlägga den i en vattenfylld diskho i 10 – 20 minuter. curry, kyckling, lergryta, oliver, rödvin, ris, zucchini 4 st kycklinglår. 2 nypor torkad salvia
Idag vankas helstekt gårdskyckling med citron och salvia, här är receptet. Jag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk
Färsk salvia eller timjan. Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan
Idag vankas helstekt gårdskyckling med citron och salvia, här är receptet. tidlös inspirationJag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk
Inte långt därefter var det åter dags för fler märkligheter att dyka upp som en liten aptitretare i köket på facebook, denna gången rörde det sej om griskinder som tillagades i vår lergryta
Laga om möjligt köttet i vakumpåse med doppvärmare så får du de mest koncentrerade smakerna men självklart kan Du också tillaga köttet i en traditionell stekgryta eller lergryta i ugnen
Täck med lergrytans blötläagda lock och ställ in den i en kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 25 minuter. Gnid insidan och det yttre skinnet med persilja och salvia (1 msk torkad eller 3 msk färsk). 1 msk salvia