Lergryta salvia recept

Lax i lergryta med bönor, salvia och majs

Lax i lergryta med bönor, salvia och majs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram lax 1 dl vita bönor 1 dl majskorn 2 st vitlöksklyfta(or) 2 st tomat(er) 4 st smålökar 2 msk citronsaft 1 odefinierad salvia 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar redskap 1 st lergryta Köp receptet
Djävulskyckling i lergryta

Djävulskyckling i lergryta

4 1 hel kyckling (1 hel kyckling motsvarar ca 1,3 kg) 2 torkade chili guajillo 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 4 tomater 1 citron 1 tsk salt 2 krm peppar 4 msk olivolja 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning Ört- och parmesanolja 1 kruka salvia 1/2 dl olivolja 1 dl riven parmesanost citronskal Till servering potatisgnocchi eller pasta Lägg till i inköpslistan
Olivkyckling i lergryta

Olivkyckling i lergryta

Strö över hackad vitlök, salvia och oliver skurna i små bitar. Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 2 nypor torkad salvia. Gör i ordning lergrytan genom att blötlägga den i en vattenfylld diskho i 10 – 20 minuter. curry, kyckling, lergryta, oliver, rödvin, ris, zucchini 4 st kycklinglår. 2 nypor torkad salvia
Citronkyckling i lergryta

Citronkyckling i lergryta

Idag vankas helstekt gårdskyckling med citron och salvia, här är receptet. Jag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk
Vinkokt kyckling i lergryta

Vinkokt kyckling i lergryta

Färsk salvia eller timjan. Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan
Citronkyckling i lergryta

Citronkyckling i lergryta

Idag vankas helstekt gårdskyckling med citron och salvia, här är receptet. tidlös inspirationJag tycker så mycket om min lergryta som jag har fått ifrån mina söta svägerskor, den är fantastisk
Kyckling med salvia

Kyckling med salvia

I det regniga vädret passar utmärkt att ta fram lergryta eller vanlig gryta och låta ugnen gå varm. till salviablandningen
Den har gjort det igen!

Den har gjort det igen!

Vi sjunger gärna lergrytans lov här i vårt kök, som ni kanske har märkt, eftersom vi tycker det är ett smidigt sätt att tillaga smarriga rätter
Andra kinder!

Andra kinder!

Inte långt därefter var det åter dags för fler märkligheter att dyka upp som en liten aptitretare i köket på facebook, denna gången rörde det sej om griskinder som tillagades i vår lergryta
Söndagsstek

Söndagsstek

I detta receptet har vi lagat till en hjortstek i en lergryta, men det går absolut att byta ut mot annat kött om man vill det
Nävarnas makt

Nävarnas makt

Jag har valt att tillaga min kyckling i en lergryta. Stoppa in salviabladen, vitlöken och chilin i kycklingens mage
Bräseras vildsvinsbog med sallad och ciderättika

Bräseras vildsvinsbog med sallad och ciderättika

Laga om möjligt köttet i vakumpåse med doppvärmare så får du de mest koncentrerade smakerna men självklart kan Du också tillaga köttet i en traditionell stekgryta eller lergryta i ugnen

Salviakyckling i lergryta

Täck med lergrytans blötläagda lock och ställ in den i en kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 25 minuter. Gnid insidan och det yttre skinnet med persilja och salvia (1 msk torkad eller 3 msk färsk). 1 msk salvia

Liten skinkstek med grönsaker

Bred ut potatisskivorna i botten på en genomfuktad lergryta. ½ tsk salvia. Skala potatisen och skiva eller klyfta den