Det är ännu ett av Leilas recept, den här gången ur boken "One more slice". Det är en blåbärscobbler. Och är man på jakt efter blåbärskaka ska man absolut kolla här
Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär. 5 dl matolja 1 dl ljus sirap 2 dl vetemjöl 1 dl kakao av god kavlitet 1 tsk bakpulver 1 st nypa salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70% Vispgrädde och färska bär till garnering Gör såhär
Alla dessa bär som finns i vår trädgård nu, det är ju sååå gott. Man blandar olika färska bär och täcker dom med ett tjockt lager av smet som blir krispig och god i ugnen
Servera med en klick vispad grädde och bär. Den 4/10 – Kanelbullens dag idag, har inte orkat baka (än. ) några kanelbullar idag men funderar faktiskt på att sätta igång ett bak nu
Ni kanske inte vet det här men jag har på den sista tiden lyssnat mycket på 90-tals musik fast då med en enda artist i centrum som bär vid namn Leila K
Denna glasstårta kräver sin tid i frysen, men är värd varenda iskristall, dessutom är den så vacker att servera med en kvist vinbär och några små myntablad på toppen
Ett par dagar före kalaset såg jag Leilas söta jul och hur hon gjorde en mjuk pepparkaka i tre våningar med chokladfrosting, och det var jag bara tvungen att prova
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. 11 dl frysta blåbär. 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär
Senaste dagarna har verkligen sommaren varit här till 100% och då är det ju extra passande och gott med bärpaj till fika. Fyll med royalsmeten och strö över 250 g frysta eller färska bär. Jag använde 125 g hallon och 125 g blåbär
Jag gjorde en saffrans sabayonne med färska bär och frukter efter recept av Leila. Tycker ju egentligen inte man ska köpa bär som inte är i säsong som tex hallon och blåbär men ibland får man göra undantag
Servera cheesecaken kylskåpskall, gärna med färska bär och en klick grädde. 5 dl kesella400 g Philadelphiaost1 dl strösocker1 st färsk vaniljstång3 st ägg200 g mörk choklad, 70 %Till serveringKakao (att pudra över)Grädde och färska bärSätt ugnen på 175 grader