De här underbara brownisarna, efter ett recept av Leila Lindholm, är helt livsfarliga att baka, för de är nämligen så goda så att det är helt omöjligt att bara ta en bit
Låt dem svalna och lossa försiktigtbakplåtspappret från bröden. 2 dl pumpakärnor. 2 mskfiberhusk. 2 msk mandelmjöl. 1 tsk salt. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Receptet kommer från Leila Lindholm 2 plåtar. 2 dl pumpakärnor. 2 mskfiberhusk. 2 msk mandelmjöl. 1 tsk salt
Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra Rocky Road på. Tog vad som fanns hemma och fick tipset om att använda skumtomtar istället för marshmallows av Mumsfillibaba
Rabarberkompott. Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten)
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt krossadechokladbitar
Har börjat baka lite inför fjällresan på påsk. Det brukar blir många fikapauser i stugan mellan slalomåken och då är det bra med något nyttigt alternativ till kaffet
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.