Gärna medfänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön. Lägg en laxbit på varje smördegsark, salta lätt, toppa med spenatfräset och en bit chèvre, vik ihop till ett paket och nyp ihop skarven
Nu hade jag torsk ochlax hemma, men om man också har någon lösare fisk i rätten, t ex flundrefiléer, så kan dessa få koka i soppan några minuter, röras sönder ochdärmed ge lite ”kropp” till buljongen
Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkåloch röd paprika. Igår när jag gjorde Guldriset så valde jag att koka lite broccoli och slängde ner det sedan, grovhackad rödpaprika, en påse spenat, salladslök
Hoppade över fänkålenoch la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond. Skala och skär lök, morötter, potatis, paprikaoch tomater i mindre bitar
Skiva lök, paprika, fänkåloch morötter. Laxsoppamed apelsin ochfänkål. Vill inte påstå att dagens firande är på något sätt storslaget, enkel laxsoppamed ett gott vitlöksbröd till och ett glas chardonnay, men det är ju alltid kul att ha något att fira
Skär laxen i stora kuber och krydda väl runtom. Skär paprikaoch tomat i stora bitar. Fräs grönsakerna några minuter i smör och olivolja tillsammans med chili, oregano och salt
GrytaKräftorLax. Hacka lök, selleri, paprikaochfänkål i lagom stora bitar. En fänkål. Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli
Garnera laxenmedpaprikapulveroch färska örter, servera med olivröra och fetakräm. Fetakräm Mosa fetaosten fint med en gaffel och blanda den med ricottan