11 röd
paprika, tunna strimlorDela fänkålen på mitten och skär den sedan i tunna skivor tvärs över. Spara gärna det gröna på toppen till dekoration.
1 Dela
fisken i stora tärningar.
1 Koka
upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk.
1 Sila
av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vitt vin och låt det hela koka upp. Krydda med salt och peppar.
1 Lägg
tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna.
1 Servering:
Lägg upp grytan i djupa tallrikar som fodrats med en näve bladspenat. Toppa med grönt från fänkålen och paprika.
GUL FISKGRYTAMED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 347 500 ml krämig kokosmjölk
Det blev en lite smålyxig gryta med lax, fänkål & volongemusslor. Låt den fräsa medfänkålen en stund. Pontus, cocker spanieln, tyckte det var helt okej med en promenad där han fick bada
Serveras till fiskgrytan eller som plock till fördrinken. Låt allt puttra lugnt på spisen tills potatisen börjar bli mjuk, smaka av med salt och peppar
salt & peppar. Idag gjorde jag en god fiskgryta, jag har varit sugen på det i flera dagar och igår så lagade de fisksoppa på Sveriges mästerkock och jag blev lite inspirerad, och om ännu mer sugen
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer. Lägg laxen i en ugnsform. Rör i hop grädde, sweet chili, citron och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.