Krämig fiskgryta med lax, torsk & fänkål
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 –3 torskryggsfiléer
  • 12 bitar fryst laxfilé, tinad
  • 11 stort eller två mindre fänkålsstånd
  • 11/2 l fiskbuljong
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 dl vispgrädde
  • 11/2 dl vitt vin
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 dl skalade räkor
  • 11 påse bladspenat
  • 1 några kvistar grönt från fänkålen
  • 11 röd paprika, tunna strimlorDela fänkålen på mitten och skär den sedan i tunna skivor tvärs över. Spara gärna det gröna på toppen till dekoration.
  • 1 Dela fisken i stora tärningar.
  • 1 Koka upp fiskfonden och låt fänkålen långsamt puttra i fiskfonden i 10 minuter eller tills fänkålen känns mjuk.
  • 1 Sila av fiskfonden och lägg fänkålen åt sidan. Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vitt vin och låt det hela koka upp. Krydda med salt och peppar.
  • 1 Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna.
  • 1 Servering: Lägg upp grytan i djupa tallrikar som fodrats med en näve bladspenat. Toppa med grönt från fänkålen och paprika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.