Pensa filéerna med limesmöret. Under semestern blev det mycket grillat ochett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Lite smulade digistivekex, passioncurd och lite maräng på toppen som bränns med en brännare. Det blev fyra torskar som fick följa med oss hem för att grillas
Servera med bröd. Häll i vatten, buljongtärningar, körvel, lagerblad och finskivad fänkål. Eftersom både min bror P och vinskribenten Kronstam uttryckt sig i positiva ordalag om detta vin kände vi att vi måste prova det igen
Fisk fänkålochapelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Porchettamed bacon, fänkålochapelsin. Potatisar som rostats i olivolja med flingsalt är en läckerhet, och den lilla salladen på tunt hyvlad fänkåloch gurka jag serverade till hade fått dra till sig smak av apelsinsaft
Servera medettbaguettebröd - med olivolja o flingsalt ochmedett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
Skala apelsinernamed en kniv och dela dom sen i kvartar och skiva skivor tvärs över klyftorna. God sallad med inspiration av Bo Hagströms kokbok Bounissimo som vi hade glädjen att få från Måns och Conny i julklapp
Häll av vattnet och stöt sönder potatisen och jordärtskockorna med träslev. Tillsätt minifraiche, salt och tabasco och använd slutligen stavmixer för att få till en aptitlig puré
Som vanligt med Prioratviner pratar vi om mycket smak, rejält med syra och några nävar strävhet. Tillsätt matlagningsvin, socker, salt och koka in detta så att löken blir torr (tar ett tag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.