Sila såsen från löken och häll över i en ny gryta. Tillsätt whisky och vin och koka ner till hälften. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
en skvätt vitt vin/matlagningsvin (går att utesluta om du inte har). Den här laxrätten är faktiskt min absoluta favorit när det kommer till lunchlådemat, supergott tillsammans med såväl potatis som någon form av ris eller pasta
På vår sizzeling plate la vi det perfekta potatismoset för gratänger (recept här), en bit laxfilé och sedan ställlde vi det i ugnen på 200 grader ca 10 minuter. 2 dl vitt vin, torrt. Blanda buljong, grädde och vin i en tjockbottnad gryta och låt småputtra ca 1 timme. 2 dl vitt vin, torrt
Det blir fräscht & gott, men kräver ett vin som spelar i samma division – bra med syra, alltså. Till laxen blir det en fräsch – och nästan gul – citronhollandaise
Skär laxen i små bitar och lägg ner i grytan. Fräs lök och paprika i en gryta med olja. Häll på vin, vatten, tomatpuré, fond, crème fraiche, grädde och pressad vitlök