När jag ska ha gäster på middag lagar jag gärna rätter som är lätta att laga, utan krångel och som går att förbereda dagen/dagarna innan, så jag hinner umgås i lugn och ro med gästerna utan att vara överstressad
Tillden kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor ochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Tillden kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor ochen parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- ochspenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Stöt vitpepparkornentillsammansmed saltet, sockret ochsaffranen i en mortel, fördela över laxen. Börja med att koka ihop ättika, vatten, socker, krossade enbäroch gul hackad lök
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylentills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Det blev den här såsen, som visade sig bli så god att jag måste dela med mig av receptet. För er som bor i Uppsala kan jag meddela att Tehörnan i Forumgallerian fått hem ett nytt förråd med spännande Spice Treekryddor
så blev jag godissugen, och letade runt bland LCHF recept efter något gott och hittade chokladbollsrecept med keso och jag som bara älskar chokladbollar
Rör runt och servera medlax samt mango- och limeyoghurt. Vartefter lägger jag på blötlagda hickoryspån över de glödande briketterna för att få lite mer rökutveckling ochdärmed smak på dentill synes färska och fina laxen
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.