Lapskojs kött recept

Lapskojs

Lapskojs

Skär köttet i mindre bitar. Läg ner der kokta köttet i kastrullen med potatisen och mosa till ett slätt mos
Lapskojs

Lapskojs

Häll av spadet på köttet. Tillsätt köttet i moset och blanda. Lapskojs. 4 port. 12-14 medelstora potatisar. gräddmjölkmargarinsaltpeppar1 burk salta bitenSkala potatisen och skär dom i lite mindre bitar
Lapskojs

Lapskojs

Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset
Lapskojs Gammaldags Engelsk

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Koka upp nötköttet och skumma väl. Koka under lock i ca 2 timmar eller till köttet faller isär. 7-8 hg Nötkött (gärna högrev som ger bra smak) benfritt i tärningar
Lapskojs

Lapskojs

Riktig lapskojs innehåller dock egentligen saltat kött, men jag använder mig utav pressad skinka på burk som jag skär i mindre bitar och rör ner i moset, vilket blir riktigt gott
Lapskojs 4 Portioner

Lapskojs 4 Portioner

Mosa potatisen och köttet. Koka potatis och kött i spadet från Corn beefen tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. 1 burk Corn beef , kött och spad
Lapskojs

Lapskojs

Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta. Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen
Lapskojs

Lapskojs

Fyll på med potatis, kött och buljong och koka tills potatisen är riktigt mjuk. Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren
Lapskojs

Lapskojs

Skär köttet i små tärningar. Värm köttet i såsen. Häll i den varma såsen med köttet. Ca 400 färdigt kött (eller det du har kvar)
Lapskojs

Lapskojs

Inlagda rödbetorSkär köttet i mindre bitar. Första gången jag testat göra lapskojs helt från grunden, gjorde på fläsklägg som kokat i tre timmar
Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Lapskojs. Lapskojs. Dillgurka. Skär gurka och schalottenlök i tunna skivor. Blanda med äppelbalsamvinäger, salt och dill
15 November Lapskojs

15 November Lapskojs

Jag gillar riktiga köttbitar och tuggmotstånd. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan

Maken fyndar på loppis

Nu gör vi lapskojs av lådan istället, med nykokt potatis som vi gör mos av. Vi har en pastalåda och en kött/korvlåda och en påse med brödkanter (blir ströbröd) och en påse med ostkanter (blir riven ost)
En utmaning

En utmaning

Bra att veta när man börjar tröttna på pytt i pannan och lapskojs att stroganoff på rester funkar med

Lapskojs

Mosa potatisen och köttet. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. 1 burk(ar) salta biten , kött och spad
Conrads Lapskojs

Conrads Lapskojs

Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta. Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen
Lapskojs

Lapskojs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 10 st potatis(ar) , färre om de är stora 1 burk(ar) salta biten , kött och spad 1 st lagerblad 4 st vitpepparkorn 3 st kryddpepparkorn 1 msk smör Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lapskojs

Lapskojs

Fyll på med vatten i en kastrull/gryta (vattnet ska täcka hela köttbiten när du stoppar ner den). Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större