Häll av spadet på köttet. Tillsätt köttet i moset och blanda. Lapskojs. 4 port. 12-14 medelstora potatisar. gräddmjölkmargarinsaltpeppar1 burk salta bitenSkala potatisen och skär dom i lite mindre bitar
Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset
Koka upp nötköttet och skumma väl. Koka under lock i ca 2 timmar eller till köttet faller isär. 7-8 hg Nötkött (gärna högrev som ger bra smak) benfritt i tärningar
Riktig lapskojs innehåller dock egentligen saltat kött, men jag använder mig utav pressad skinka på burk som jag skär i mindre bitar och rör ner i moset, vilket blir riktigt gott
Mosa potatisen och köttet. Koka potatis och kött i spadet från Corn beefen tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. 1 burk Corn beef , kött och spad
Jag gillar riktiga köttbitar och tuggmotstånd. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Nu gör vi lapskojs av lådan istället, med nykokt potatis som vi gör mos av. Vi har en pastalåda och en kött/korvlåda och en påse med brödkanter (blir ströbröd) och en påse med ostkanter (blir riven ost)
Mosa potatisen och köttet. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. 1 burk(ar) salta biten , kött och spad
Fyll på med vatten i en kastrull/gryta (vattnet ska täcka hela köttbiten när du stoppar ner den). Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större