Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. Lamm, ugnsstekningNär rotfrukterna nästan är klara sänker du värmen till 150 grader och lägger in lammracksen i mitten av plåten. lammracks (800 g)
Skär upp lammracksen mellan revbenen och servera med tomatconcassé och ugnsrostad potatis och morot. Torka av köttet och bryn runt om i en stekpanna med smör
Det fanns nybakat bröd, brieost, fikonmarmelad, ugnsbakade rödbetor med chevreost, laxsallad, bönsallad, tomatsallad, pommes, ugnsrostad potatis, lammracks, kycklingklubbor, tunna salamkskivor, stora gröna oliver, aioli och en massa andra såser, omelett med mera
Vi hade sådan tur med vädret och Magnus grillade de bästa lammracksen och tur som jag har har så är han en kännare av vin och min vän Lotta gör alltid de godaste drinkarna
Lamm. 1. Krydda lammet med salt och peppar. Bryn det i het stekpanna med vitlök och timjan. Baka sedan lammet på 120 graders ugnsvärme tills det når en innertemperatur på 58 grader, vilket tar cirka 15 minuter
Ugnsrostade rotfrukterMorotRödbetor(Palsternacka, rotselleri. Möra, rosastekta lammracks får här sällskap av en mild blomkålspuré och en klassisk rödvinssky
På bilden är de serverade med blomkålsmousse, ugnsrostade potatisklyftor och en mustig rödvinssås. Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag
Varför inte köpa lite lammracks och servera med en härlig rotfruktssallad. Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås