Lammracks med rosmarin recept

Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

 Det räcker egentligen med en god sallad och kall sås till dessa godingar.  Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott
Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

Honungsmarinerade lammracks med myntayoghurt

några kvistar färsk rosmarin, repad. Med lite inspiration från Kreta vi precis besökt bestämde vi oss för att skära ut lammracks, det är ju så gott och ser så fint ut
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Blanda samman den pressade vitlöken och grovhackade rosmarinen i en skål tillsammans med olivoljan. Börja med att grilla köttet på direkt värme under några minuter på båda sidor
Lammracks

Lammracks

Serverar gärna med rostade rotsaker som potatis, palsternacka och morötter med olivolja, salt och rosmarin till
kryddiga lammracks

kryddiga lammracks

på grillen hamnade igår också lammracksmed en jättegod marinad vars smaker också återkom i en dipsås
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Riv vitlök, hacka rosmarin och blanda med persilja. Putsa lammracksen från senor. Gnid in lammköttet med blandningen runt om, lägg på ett fat och skvätt över vinägern
Örtbakade lammracks med ugnsrostade rotfrukter

Örtbakade lammracks med ugnsrostade rotfrukter

rosmarin. Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. RotfrukterSkala morot, rotselleri och skär dem i mindre bitar, lägg dem i en rymlig form tillsammans med potatis
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Späd med vin och vatten och smaksätt med fond och rosmarin. Blanda lök, vitlök, citron-skal och -saft, olja, repad rosmarin, salt och peppar
Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Tranchera lammracksen, lägg upp med spaghettin, en rosmarinkvist och den hyvlade sommartryffeln. När pastan kokats ska den nämligen ner i en vid traktörpanna, där schalottenlök redan har fått svetats medrosmarin, pesto och olivolja, för att slutligen sedan ha sjudits i vitt vin
Lammracks med chevrésås

Lammracks med chevrésås

Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga. Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök och rosmarin
Lammracks med honung och senap

Lammracks med honung och senap

Skär med en kniv längs varje ben och stick in lite rosmarin här och var mellan kotlettbenen. Halvera rosmarinkvistarna så att de blir fler