några kvistar färsk rosmarin, repad. Med lite inspiration från Kreta vi precis besökt bestämde vi oss för att skära ut lammracks, det är ju så gott och ser så fint ut
Blanda samman den pressade vitlöken och grovhackade rosmarinen i en skål tillsammans med olivoljan. Börja med att grilla köttet på direkt värme under några minuter på båda sidor
Riv vitlök, hacka rosmarin och blanda med persilja. Putsa lammracksen från senor. Gnid in lammköttet med blandningen runt om, lägg på ett fat och skvätt över vinägern
rosmarin. Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. RotfrukterSkala morot, rotselleri och skär dem i mindre bitar, lägg dem i en rymlig form tillsammans med potatis
Tranchera lammracksen, lägg upp med spaghettin, en rosmarinkvist och den hyvlade sommartryffeln. När pastan kokats ska den nämligen ner i en vid traktörpanna, där schalottenlök redan har fått svetats medrosmarin, pesto och olivolja, för att slutligen sedan ha sjudits i vitt vin
Lammracksen kryddades med vitlök och rosmarin och de blev väldigt goda och saftiga. Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök och rosmarin
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracksmed ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp