Lammkotletter buljong recept

Lammkotletter med tomatrisotto

Lammkotletter med tomatrisotto

Stek lammkotletterna i smör med salt och peppar. 5-7 dl buljong av grönsaker och kyckling. 2 lammkotletter per person. Tillsätt 2 dl Carnaroliris och fortsätt därefter med buljong i omgångar. 5-7 dl buljong av grönsaker och kyckling. 2 lammkotletter per person
Lammkotlett med sockerbrynt potatis

Lammkotlett med sockerbrynt potatis

Bryn kantarellerna i smör, häll i portvin, buljong, ädelosten och rönnbärsgelén. Gör i ordning 9 dl buljong - följ anvisningarna på förpackningen. Stek lammkotletterna i smör i stekpannan på medelhög värme i 3 min. 600 g Scan lammkotletter
Lammkotletter med örtkryddade rotfrukter

Lammkotletter med örtkryddade rotfrukter

Potatis, palsternacka och morötter kokas i buljong (jag kokade mina i buljong gjord av vatten och gåsfonden från mårtensafton) med några salviablad och kvistar av timjan, rosmarin eller lavendel
Köttfärssås med Bladspenat och Basilika

Köttfärssås med Bladspenat och Basilika

Grytbitar, lammhals, lammkotletter, stekar, högrev har alla ett högre kilopris. Köttfärsröra med Bladspenat 250 gr Köttfärs 3 msk Smör 1 Tomat 1 röd Paprika ½ Aubergine 1 Vitlöksklyfta 2 msk Tomatpuré 1 msk Paprikapulver 1 msk Ekologiskt Buljongpulver 1 tsk Balsamvinäger 1 dl Grädde Havssalt och nymald Vitpeppar 3 dl förvälld, strimlad Bladspenat 1 msk strimlad Basilika Bryn färsen i smöret. Smaksätt med paprikapulver, buljong  och vinäger, låt puttra på svag värme i 30 minuter
Kalmarlåda

Kalmarlåda

Kalmarlådan består av skånsk potatis och lammkotletter vilket naturligtvis är lite konstigt då Kalmar inte ligger i Skåne utan i Småland

Polenta med lammkotletter i vin

Tillsätt vin, buljong och kvittenpasta och låt sjuda ca 5 minuter eller tills såsen tjocknar. 8 st lammkotletter. 25 dl köttbuljong

Honungsglaserad lamm i slow cooker

Går givetvis att göra i vanlig gryta/kastrull men anpassa buljongen då. Lägg ner i slow cookern (eller grytan), häll på buljong och koka på låg värme i 6 timmar
Svamprisotto med gula och trattiga kantareller

Svamprisotto med gula och trattiga kantareller

Häll vin, buljong, torkad svamp och lite peppar i en kastrull och låt det bli varmt. Peppra och salta om det behövs (glöm inte att buljongen innehåller salt) och strö över lite timjan (utan stjälkarna) på slutet

Lammrack med currycous

Stek lammkotletterna i rikligt med rapsolja. Mixa 1 dl Soltorkade tomater ört både grönsaker och spad med 1 dl buljong, värm och servera som sås. 1 lammkotletter. 1 dl grönsaksbuljong

Lammkotletter med örter från ugnen

Späd med buljong och låt såsen koka några min. 2½ dl köttbuljong. Ugn. 225º. Lägg köttet på ett fat. Ringla över lite olivolja

Myntaglaserade lammkotletter

Blanda myntan, socker, vinäger, buljong och majsena i en liten kastrull. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lammkotletterna i omgångar ca 3 minuter på varje sida tills de är väl brynta. Häll myntasåsen i stekpannan när alla lammkotletterna är brynta och hetta upp ca 1 minut under omrörning för att blanda med skyn från lammkotletterna. 2½ dl kycklingbuljong. 12 lammkotletter